Idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C) lägger en straffspark Foto: Alice Vestlin

Konstgräsplan på plats i Bredäng

Publicerad

För tre år sedan kom ett medborgarförslag om bollplan i Bredäng, nu har den blivit verklighet.

Under lördagen invigdes den nya 11-spelsplanen i konstgräs i Bredäng med tal och straffsparkar. Det som förut var en grusplanen kommer nu att kunna användas fler timmar om året.

– Det här kommer ge fler speltimmar till idrotts- och föreningslivet. Det ska också finnas tid för spontanidrott i Bredäng, säger idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Staden vill minska mikroplaster i samhället och har tagit upp frågan om granulat i konstgräsplaner, och nu inviger ni en ny konstgräsplan?

– Vi jobbar med att hitta en strategi för att minska mikroplaster. Men man ska också tänka på att 80 procent av mikroplasterna kommer från bildäck. Vi måste snarare prata mer om hur man renar dagvattnet.

”Konstgräs här för att stanna”

Jonas Naddebo fortsätter:

– Vi ska naturligtvis jobba med det bästa materialet. Men vi behöver fler idrottsytor och konstgräsplaner är här för att stanna.

Det var fotbollsklubben Newroz FC som låg bakom medborgarförslaget som nu blivit verklighet, om än rejält försenad. Tanken var att planen skulle stått klar redan förra sommaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet