Hör SJ:s tillförordnade vd Madeleine Raukas och Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket, om betydelsen av Getingmidjan. Foto: SVT

Nyrenoverad getingmidja ska ge bättre punktlighet

Publicerad

En av landets värsta flaskhalsar för tågen är nu upprustad. I dag invigs den nya så kallade Getingmidjan i centrala Stockholm.

– Det känns väldigt skönt, och det är en stor lättnad att trafiken går som planerat, säger Kent Sahlman, projektchef på Trafikverket.

Efter tre somrar med avstängningar är de stora renoveringsarbetena med Getingmidjan över. Tanken är bland annat att det här ska förbättra tågens punktlighet.

– Som resenär tror jag att man kommer märka av att vi förhoppningsvis får en mer punktlig trafik. Vi kommer inte få störningar på den här sträckan på samma sätt som vi har haft tidigare, säger Lena Erixon, generaldirektör Trafikverket.

Hör Lena Erixon och SJ:s tillförordnade vd Madeleine Raukas i klippet ovan om betydelsen av Getingmidjan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Getingmidjan

Mer i ämnet