Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Mirja Kvarnevik

Oroligheter vid Järvafältet kan påverka framtida festivaler

Uppdaterad
Publicerad

Röjningsarbetet pågår efter förra veckans festival på Järvafältet, där rutor krossades och bilar brändes i samband med en demonstration mot festivalen. Stockholms stad hade godkänt att festivalen fick hållas på platsen.

– Det är för tidigt att säga hur vi skulle agera, om vi fick en ny ansökan, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret, Stockholms stad.

Det är Polismyndigheten som ger tillstånd till en allmän sammankomst, men kommunen som godkänner att deras mark får användas för ett visst evenemang. Enligt Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret på Stockholms stad, visste inte staden hur allvarligt det skulle bli när de tillät att festivalen fick hållas på Järvafältet.

– Jag anser inte att Stockholms stad har något ansvar för skadegörelsen, säger Malinda Flodman.

Se bilderna från skadegörelsen i videon ovan, och hör Malinda Flodman förklara om skadegörelsen kan påverka stadens framtida beslut om markupplåtelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppen på Järvafältet

Mer i ämnet