Foto: Fredrik Sandberg / TT / Pontus Lundahl/TT

500 lediga jobb – företag rekryterar under Järvaveckan

Publicerad

Sex arbetsplatser kommer att finnas på plats under Järvaveckan för rekrytering. Det handlar bland annat om jobb som restaurangbiträde, nöjesparkarbetare och receptionist. Tanken är att dessa jobb ska gå till personer med kortare utbildning eller utländsk bakgrund.

De senaste åren har besöksnäringen vuxit och skapar runt 6 000 jobb om året i Sverige. Möjligheten till jobb inom branschen är stor, menar branschorganisationen Visita. Under Järvaveckan går en rad företag i Stockholm ihop för att hitta upp emot 500 nya medarbetare och enligt Jonas Siljhammar, vd på Visita, hoppas man kunna rekrytera boende i området.

– Vi är en jobb- och integrationsmotor som varje år erbjuder tusentals jobb till personer med kortare utbildning. Att kunna komma till Spånga IP som arbetslös och gå hem som arbetstagare är unikt, säger Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita.

Flera företag på plats – för att rekrytera

Under veckan kommer företag inom restaurang, hotell och nöjesparker att finnas på plats för rekrytering av konkreta tjänster där det behövs folk, och vem som helst kan söka.

– Ingen annan näring är bättre på att ge nyanlända en första kontakt med den svenska arbetsmarknaden. Under Järvaveckan kommer några av de största aktörerna visa det i praktiken, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

Flera av företagen har som mål att komma så långt som möjligt i rekryteringsprocesserna och de kommer att ha intervjuer med intressanta arbetssökande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Järvaveckan 2018

Mer i ämnet