Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pappan till mördade mannen i Tullinge är besviken att två friades för inblandning i mordet – han anser det tydligt att de varit med och planerat mordet. Foto: Kovan Alshawish

Pappan till mördad i Tullinge besviken: ”Det är oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man dömdes under tisdagen till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet i Tullinge förra året. Men pappan till brottsoffret är besviken över att medgärningsmännen inte döms hårdare.

– De har varit med och planerat det här från början till slut, säger han till SVT.

Under tisdagen föll domen mot de fyra män som stått åtalade för inblandning i mordet på en man i 50-årsåldern i Tullinge förra året. En 19-årig man får lagens strängaste straff medan de övriga får fängelse på mellan två och tre års fängelse.

Pappan till mordoffret menar att två av personerna, som av tingsrätten friades för medhjälp till mord, borde ha dömts hårdare.

Dödsskjutning i Tullinge

– För mig är det oacceptabelt, säger pappan till SVT.

Hans barnbarn, som är son till den mördade mannen, var då misstänkt för mordförsök och i konflikt med Foxtrotnätverkets ledare Rawa Majid.

Samma kväll som mordet i Tullinge inträffade hade namn och bild på barnbarnet visats i tv-programmet Efterlyst. Några timmar senare mördades pappan i Tullinge.

Sedan tidigare är även Rawa Majid häktad i sin utevaro, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet.

Barnbarnet har brutit med familjen

Flera personer som SVT har pratat med säger att familjen har försökt att få barnbarnet att lämna den kriminella miljön. Det ska ha gjort att han brutit kontakten med sin familj sedan flera år.

– Jag skickade SMS och ringde honom varje dag men han svarade aldrig. Jag vet inte ens om det är hans nummer.

Hör pappan i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet