En kvinna och en man har begärts häktade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Foto: TT

Två personer begärs häktade för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

Uppdaterad
Publicerad

Jouråklagare har begärt de två personer som misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i Bromma häktade.

Under söndagen har förhör hållits med den 20-årige mannen och 25-årige kvinnan i närvaro av deras respektive offentliga försvare. Båda nekar till brott, det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande, vilket även bekräftas av deras advokater.

– Min klient förnekar brott, säger Emanuel Öz som företräder den misstänkte mannen till SVT Nyheter.

– Hon förnekar brott. Hon har gett en utförlig och trovärdig förklaring, säger Jan Freij som företräder kvinnan.

Personal slog larm

Det var under fredagskvällen som ryckte polis ut till ett hotell i Bromma efter larm om en misshandel.

– Personal hos oss hörde högljudda ljud från en av lägenheterna och larmade polisen direkt, några andra uppgifter har jag inte. Jag vet inte vilka personer som gripits eller om de har bott i rummet, jag är bara glad att personalen agerade direkt när de hörde ett bråk, sa Märit Andersson, vice vd på Mornington till SVT Nyheter Stockholm under fredagen.

På plats ska polisen ha ertappat mannen och kvinnan med en väska innehållandes en misstänkt bomb, det uppger källor till Expressen. Uppgifter som varken polis eller åklagare har kunnat bekräfta för SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.