Melody Farshin berättar om vikten av representation av unga från förorten inom konst och kultur. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Pjäs om ungdomars liv i förorten sätts upp i Husby

Publicerad

I samband med att Kulturhuset Stadsteaterns nya scen i Husby invigs är det urpremiär för föreställningen Mizeria, skriven av komikern, författaren och Husbybon Melody Farshin. Pjäsen skildrar två ungdomars uppväxt i ett miljonprogramsområde och lyfter frågor som psykisk ohälsa, familjeband och samhällsstrukturer.

Kulturhuset Stadsteaterns nya scen i Husby

Den nya scenen ligger i Kulturskolans lokaler i Husby centrum och invigningen är den 7 mars. Då hålls öppet hus klockan 11.00-14.30 med olika aktiviteter.

Verksamheten som kommer att bedrivas i är scenkonst och medskapande verksamhet mot målgruppen 15–25 år.

Mizeria

Mizeria släpptes som bok 2018. Den skildrar tonårstvillingarna Aicha och Ali som växer upp tillsammans i ett miljonprogramsområde. Deras vardag kantas av vardagliga saker som tvättider, skola, extrajobb, vänner, kärlek och sorg.

Regi: Astrid Kakuli

Scenografi: Fridjon Rafnsson

Kostym: Jasminda Asplund Blanco

Ljus: Kalle Svensson

Musik: Mack Beats

Manuskonstruktion: Åsa Lindholm

Dramaturg: Mia Winge

I rollerna: Maria Nohra och Ahmed Berhan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.