• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

En del av bevisningen mot mannen är kontoutdrag som han gjort i samband med köp som kopplas till mobiltelefonen. Foto: Ur polisens förundersökning

Polis åtalas för dubbla sexköp – upptäcktes av kollega

Uppdaterad
Publicerad

En polis bosatt i Stockholmsområdet åtalas misstänkt för att ha köpt sex vid två tillfällen. Det hela upptäcktes när polisens kollega hittade en mobiltelefon med konversationer från misstänkta sexträffar. Mannen nekar till brott.

Det var i november som den nu åtalade och hans kollega bytte tjänstebil med varandra. Kollegan hittade då en mobiltelefon som han inte kände igen. När han gick igenom den för att försöka ta reda på vem den tillhörde upptäckte han konversationer från misstänkta sexträffar.

En intern brottsutredning drog igång och nu åtalas alltså polismannen för två fall av sexköp i Stockholmsområdet i fjol.

Påstod att mobilen använts i insats Torsk

Mannen uppgav först att telefonen var ”smutsig” och hade använts i polisens ”Insats torsk”. Han har sedan ändrat sig och sagt att telefonen tillhör en kompis.

Bevisningen mot mannen består bland annat av telefonchattarna, vittnesuppgifter från kvinnorna och kontoutdrag som mannen gjort. Enligt vad mannen själv har sagt i förhör så stängdes han av när utredningen mot honom började.

Intensivt arbete mot sexköp

Under förra veckan grep och bötfällde polisen nästan 100 personer som köpt sex i Stockholm. Gripandena skedde i samband med en ny riktad insats mot prostitutionen i Stockholm och siffran är ett rekord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Simon Häggström berättar om insatsen där nära 100 torskar greps. Foto: Arkivbild/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer