Eric Torell, en 20-årig kille med Downs syndrom, sköts till döds i Vasastan i Stockholm i augusti 2018. Foto: TT / Privat

Polis avskriven i utredning om dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En av de poliser som var på plats när 20-årige Eric Torell sköts ihjäl i Vasastan i Stockholm i augusti har avskrivits från brottsmisstanke i utredningen, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Tidigare i veckan stod det klart att flera poliser misstänks för brott i samband med dödsskjutningen av Eric Torell. Nu har en av poliserna avskrivits från misstankarna, enligt Aftonbladet.

– Det är tre som är kvar (i utredningen), säger åklagaren Martin Tidén till TT.

Eric Torell

Varför polisen har avskrivits kommer åklagaren att kommentera när han fattar beslut i åtalsfrågan, vilket kommer att ske efter den 6 mars.

– Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först när slutdelgivningen är klar, sa Martin Tidén i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Eric Torell, som hade Downs syndrom och autism, sköts till döds av poliserna tidigt på morgonen den 2 augusti. Poliserna uppfattade att han bar ett vapen, men det visade sig senare vara en leksak.

Enligt uppgifter till SVT ska en av de poliser som delgivits misstanke om brott vara ett befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet