Hör Robert Karlsson, biträdande regionpolischef, om förstärkningen till Järvaområdet. – Nu har vi ett rött läge. Foto: SVT

Polisen i Järva får förstärkning från region Väst

Uppdaterad
Publicerad

Situationen med upptrappade gängkonflikter i Järvaområdet gör att polisen i Järva nu får förstärkning av kollegor från Västsverige. Sedan tidigare har Järvapolisen extra personal från Nationella operativa avdelningen, Noa.

Från och med på lördag och två veckor framåt kommer förstärkningen att gälla. Anledningen är de många gängrelaterade skjutningar som skett bland annat Tensta och Hjulsta den senaste tiden.

Genom avlastningen hoppas myndigheten få resurser att intensifiera arbetet mot ”fokuspersoner”.

– Vi gör allt vi kan för att bryta utvecklingen och skapa trygghet för boende och andra människor som verkar och befinner sig i de aktuella områdena. I sådana här situationer är det en stor fördel att vi är en polismyndighet och att vi kan hjälpa varandra där det bäst behövs, säger Robert Karlsson tf biträdande regionpolischef i Stockholm i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.