Så här ser bygget av polishuset i Rinkeby ut i dag. Foto: Amela Mahovic/SVT

Nytt besked: inget polishus i Rinkeby 2019

Publicerad

Tanken var att det nya polishuset i Rinkeby skulle vara färdigt hösten 2019. Nu står det klart att man inte kommer att hinna klart tills dess och inflyttningen kommer att försenas.

När polishuset i Rinkeby började byggas i december 2017 var planen att det skulle vara färdigt hösten 2019. Nu står det klart att inflyttningen blir försenad.

– Vi har sett över tidplanen och enats om att förlänga den till mars 2020, säger Håkan Siggelin som är avdelningschef för projektutveckling på Familjebostäder.

Polishuset i Rinkeby

”Tar en stund innan man förstår omfattningen”

Polishuset kommer att rymmas i redan befintliga fastigheter som till viss del byggs ut och det är i huvudsak att huset är gammalt som gjort att arbetet försenas.

– Sen är hyresgästen ganska speciell, det ska bli skyddsklassat och andra saker som är ganska unika, säger Håkan Siggelin.

Det var ju tänkt att bli klart i november, varför märkte ni först nu att det skulle bli försenat?

– Det beror på de här omfattande arbetena. Det tar en stund innan man förstår omfattningen och kan sätta en tid som vi tror är rimlig.

Förseningarna innebär även lite extra kostnader men det ska, enligt Håkan Siggelin, rymmas inom den befintliga budgeten.

Polishuset i Rinkeby skulle, enligt den ursprungliga planen, ha varit i drift sommaren 2017. Gång på gång försenades dock byggstarten och det första spadtaget togs inte förrän i december 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polishuset i Rinkeby

Mer i ämnet