Foto: SVT

Här har råttorna tagit över bostadsområdet

Uppdaterad
Publicerad

På flera gårdar i Rinkeby kryllar det av råttor som har byggt gångar under marken. Råttproblemen har enligt boende ökat de senaste åren men nu lovar bostadsbolaget Familjebostäder att lösa problemet.

Lars Björk från Familjebostäder menar att råttproblemet har ökat det senaste halvåret. I dagsläget har Familjebostäder lagt ut 15 råttfällor i Rinkeby men råttorna springer fortfarande fritt. 

– Vi har full förståelse att man tycker att det här är obehagligt och att det inte är trevligt att ha råttor runt sig. Vi har betongstationer med råttgift. Efter årsskiftet kommer vi att utöka med 60 stycken till, säger han.

Maryan Mohamed bor på en av gårdarna där det kryllar av råttor när SVT:s team är på plats. Hon tycker att det är obehagligt.

– De är ett helt samhälle. Jag är rädd att de kommer att ta sig in i lägenheterna.

I videon ovan berättar hon om rädslan och obehaget som sprids bland de boende i Rinkeby samtidigt som råttorna rör sig öppet på gatorna.

Familjebostäders löfte: Färre råttor

Familjebostäder är självkritiska och lovar nu att råttorna ska bli färre.

– Man kan alltid fundera på vad man borde ha gjort och nu kan man ju vara efterklok och säga att det vi har gjort tidigare inte varit tillräckligt, säger Lars Björk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Råttor i Stockholm

Mer i ämnet