Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finansregionrådets känga till ministern: Om Ygeman löser vaccinbristen, så löser jag vaccinationerna Foto: Frida Claesson/SVT

Region Stockholm inleder massvaccinering i april: ”50 000 stick om dagen”

Uppdaterad
Publicerad

Från mitten av april inleds massvaccinering i Region Stockholm, uppemot 250 000 personer ska vaccineras varje vecka. Med den takten räknar regionen med att klara målet om att alla stockholmare ska ha ha erbjudits vaccin till sista juni. 

– Vi har tillräckligt med lokaler och personal för att klara detta, säger finansregionråd Iréne Svenonius (M).

Om Region Stockholm får in alla förväntade vaccindoser så kommer stockholmarna gå på semester färdigvaccinerade, det utlovade finansregionråd Iréne Svenonius under söndagen.

Flera aktörer står redo att hjälpa till. Karolinska sjukhuset startar upp nya vaccinationsplatser i Solna och Huddinge. Dessutom ska vårdvalsaktörer och 220 vårdcentraler runt om i länet genomföra vaccinering.

Efter Anders Ygemans (S) vaccinkritik: ”Oförskämt”

Under Ekots lördagsintervju kritiserade Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) de regioner som inte kommer klara vaccinmålet. Ministern pekade då ut Stockholm som en av regionerna som måste ”steppa upp” sitt arbete. Irené Svenonius menar att det är ett uttalande som visar på okunskap.

– Det var väldigt oförskämt av minister Ygeman att uttrycka sig på det sättet, säger hon.

– Vi kan faktiskt inte vaccinera snabbare än vad vi får vaccin. Om Ygeman löser el- och vaccinbristen, så lovar jag att lösa vaccinationerna.

Hör finansregionrådet om den kommande massvaccineringen i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet