Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rinkeby är ett av de områden som haft flest dödsfall tillföljd av corona under våren. Shilér Al Fouadi berättar om tiden när det var som värst i videon. Foto: Per Karlsson/SVT

Järvabo: ”Man blundade för de verkliga problemen”

Uppdaterad
Publicerad

Shilér Al Fouadi är en av många boende i Järvaområdet som blev upprörd över diskussionen om att informationsbrist skulle ligga bakom coronasmittans spridning i Järvaområdet.

Vilket nu också visar sig inte vara främsta anledningen till att vissa områden blivit hårdare drabbade än andra. I en ny rapport från CES, Regionens centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, tar man upp hur socioekonomiska faktorer påverkat vilka som drabbats av covid-19.

”Ville anpassa oss”

Enligt henne blundade man i våras för de faktiska problemen så som segregation och försökte hitta en enkel utväg.

– Vi överöstes med information och ville anpassa oss men Folkhälsomyndigetens rekommendationer är inte apassade efter samhällets alla grupper, säger Shilér Al Fouadi.

Hör henne berätta om coronasmittans spridning i Rinkeby i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet