Sarah från Norsborg fick drömpraktiken: ”Har fått dela ut miljoner”

Publicerad

Fyra månader har gått sedan entreprenörsprogrammet Business talents startade. Som avslutning hölls en gala med företagare, entreprenörer och inspiratörer som varit delaktiga i programmet, bland annat som handledare under deltagarnas praktik.

Syftet med programmet har varit att lyfta fram outnyttjad potential och bredda synen på vem som kan bli entreprenör. Ett tiotal unga vuxna från olika förorter och ytterstadsområden i Stockholm har deltagit och på galan fick de pitcha sina egna affärsidéer som de arbetat med parallellt med praktik.

– Det är det som är det bästa: Att vi bygger en samverkan mellan företaget och oss som gör att vi, på våra villkor, kan komma in i företagen och skapa den förändring och det inkluderande näringslivet som vi faktiskt pratar om, säger Meryem Kibar som är programansvarig.

En deltagare som SVT träffade inför sin praktik var Sarah Sallami från Norsborg. I videon berättar hon hur det varit att jobba som investerare, och Madiha Saeed och Meryem Kibar som står bakom programmet berättar om responsen från handledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet