Se skadorna från den kraftiga explosionen i bostadshuset i Kista. Foto: Veckans brott/SVT

Se förödelsen från explosionen i bostadshuset i Kista

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Veckans brott har besökt bostadshuset i Kista som drabbades av en kraftig explosion inne i trapphuset och kan nu visa unika bilder inne från huset. Förödelsen – liksom de boendes ilska och frustation är enorm.

Mitt i natten den 21 januari smäller det på två ställen, bara 500 meter från varandra – i Husby och Kista utanför Stockholm. Flera av de boenden i flerfamiljshuset i Kista vaknade av den första explosionen i Husby – en kvart senare smäller de på fjärde våningen i deras eget hus.

Veckans brott har träffat Arne Brovig, styrelseordförande i bostadsrättsföreningen i Kista, som har gett oss en unik inblick i hur människor drabbades och kan visa de stora skadorna.

Veckans brott

Sticker ut i Europa

Veckans brott fokuserar i tisdagens program på den senaste tidens sprängdåd och har tittat närmare på hur människor drabbas av explosionerna och hur Sverige sticker ut i Europa när det gäller gängvåld.

Se mer i  kvällens Veckans brott i SVT Play från klockan 20.00 och i SVT 1 klockan 22.00.

Se mer av förödelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet