Följ med politikerna på en rundtur. ”En lokal på 18 000 kvadratmeter som i dag står tom”. Foto: Mattias Lodding/SVT

Sida nobbade Botkyrka – nu välkomnas de till Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Sidas planerade flytt till Botkyrka stoppades, föreslår nu Stockholms stad att biståndsorganisationen kan flytta in i Tensta gymnasiums gamla lokaler. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) berättar varför de tycker att det är en bra idé i klippet ovan.

Det var 2018 som regeringen beslutade att flytta statens biståndsorganisationen Sida från Stockholms innerstad till Botkyrka. Men i slutet av förra veckan kom beskedet att planerna var ändrade och regeringen låter nu Sida leta lokaler i andra kommuner.

Anledningen till att flyttlasset inte gick till Botkyrka är enligt Sida att man inte har kunnat hitta en ledig lokal för all personal.

Sommaren 2016 sprang de sista studenterna ut ur Ross Tensta gymnasium. Sedan dess har det spekulerats i vad lokalerna ska användas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.