Skärgårdstiftelssens vd Anna Waxin och skärgårdsregionrådet Gustav Hemming (C) är båda nöjda med det nya avtalet. Foto: SVT

Nytt avtal mellan Skärgårdsstiftelsen och Regionen – mindre pengar för varje år

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen skrevs ett nytt avtal mellan Skärgårdsstiftelsen och Region Stockholm. Trots att avtalet innebär mindre pengar så var det glada miner.

– Det är ett kvitto på att Regionen är nöjd med arbetet och att vi får fortsatt förtroende, säger Anna Waxin, vd för Skärgårdsstiftelsen.

Skärgårdsstiftelsen har under de senaste åren levt med ansträngd ekonomi och 2014 fick stiftelsen 31 miljoner extra för att lösa krisen.

I det nya avtalet mellan Skärgårdsstiftelsen och Region Stockholm får stiftelsen 78 miljoner kronor vilket innebär en minskad budget. Men trots att budgeten minskar med en miljon kronor varje år framåt så är både skärgårdsregionrådet Gustav Hemming (C) och skärgårdsstiftelsens vd Anna Waxin positiva.

Öka turismen och bevara skärgårdsmiljön

Skärgårdstiftelsens uppdrag är att bevara skärgårdsmiljön och öka turismen. Stiftelsen finansieras med pengar från Region Stockholm och av medlemmar.

Skärgårdstiftelsen omsätter drygt 100 miljoner kronor årligen som bland annat går till personalkostnader men även skötsel och utveckling av stiftelsens områden som nästan alla är naturreservat. På stiftelsens öar finns det omkring tvåtusen byggnader och betesdjur som ska skötas om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.