Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jens Lindquist på Skatteverket förklara vad problemet med felaktig folkbokföring är. Foto: SVT/TT

Skatteverket om svenska fotbollsspelare i utlandet: ”Viktigt att man skriver ut sig”

Uppdaterad
Publicerad

Att fotbollsspelare är skrivna i Sverige fast de spelar utomlands kan röra sig om ett folkbokföringsbrott enligt Skatteverket.

– Det är viktigt att man skriver ut sig om man inte bor i Sverige. Det gör lättare att räkna ut till exempel hur många vårdplatser det behövs i en kommun, säger Jens Lindqvist, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Även om det är spelaren själv som bär det yttersta ansvaret tycker Jens Lindqvist det är bra om de svenska klubbarna kan hjälpa sina spelare med detta.

Hör Jens Lindqvist förklara problemen med felaktig folkbokföring och hur han ser på exemplet med en spelare som varit skriven i Sverige sedan 2014.

Folkbokföring

Grundregeln att utgå ifrån när det kommer till folkbokföring är att du ska vara folkbokförd där du är bosatt. Du anses vara bosatt där du regelbundet sover. Det gäller oavsett om det är du själv som äger bostaden eller inte.

Källa: Boupplysningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet