Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter på plats i området där skottlossningen ägde rum natten till fredag. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Man i 50-årsåldern ihjälskjuten i bostad i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Tullinge, Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm. En man påträffades skottskadad inomhus i en bostad, och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Mannen avled kort där efter av sina skador.

En okänd gärningsperson sköt en man inomhus i en bostad i Tullinge i Botkyrka kommun runt midnatt, natten mot fredag.

Ambulanshelikopter

SOS Alarm larmades enligt polisen runt midnatt om en skottskadad man inne i en bostad i Tullinge.

Dödsskjutning i Tullinge

– Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Vår patrull på plats bedömde skadorna som livshotande. Han fick omgående vård, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Mannen hade fått skottskador i överkroppen och fördes snabbt till sjukhus med ambulanshelikopter. Ingen annan person i bostaden blev fysiskt skadad. Den skjutne mannen avled senare av skottskadorna.

Ännu ingen gripen

Polisen söker efter den eller de gärningspersoner som genomfört skjutningen. På fredagsmorgonen hade fortfarande ingen person gripits.

I sökandet används bland annat både uniformerad och civilklädda poliser, helikopter och hundpatrull. Även nationella insatsstyrkan är på plats.

– Vi jobbar med dörrknackning, vi talar med vittnen, kontrollerar personer på plats och använder hundpatrull, säger Towe Hägg.

På fredagsmorgonen hade avspärrningarna som satts upp vid platsen hävts.

Skogsområde

Enligt uppgift till SVT hade polisen även spärrat av ett skogsområde nära en förskola, en bit från Tullinge centrum, för att göra eftersökningar. Polisen bekräftar på fredagsmorgonen att avspärrningar gjorts på andra platser än runt bostaden.

Finns det något som tyder på att dådet hänger ihop med andra skjutningar, i går kväll eller tidigare?

– Det är för tidigt att säga något om om den har eller inte har. Först måste vi samla in information för att kunna göra en bedömning, säger Towe Hägg.

En förundersökning om mord har inletts.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet