Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter: ”Man tar de tillfällen som ges för att komma åt måltavlorna” Foto: SVT/PAUL WENNERHOLM/TT

SVT:s reporter: “En oerhört alarmerande situation”

Uppdaterad
Publicerad

Skjutningen på ett gym i centrala Stockholm borde få alla varningsklockor i samhället att ringa. Det säger SVT:s reporter Diamant Salihu.

Uppgifterna kring skjutningen i centrala Stockholm, där en man blev livshotande skadad, är ännu oklara.

Skjutningen inträffade på ett gym vid lunchtid. SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu säger att den publika platsen vittnar om en hänsynslöshet. 

– Det sker hela tiden på platser där många andra rör sig, det är väldigt hänsynslöst, men man tar de tillfällen som finns för att komma åt de måltavlorna som man är ute efter.  

”Riskerar att bli måltavlor”

Diamant Salihu betonar att det ännu är för tidigt att säga vem och vilket motiv som ligger bakom skjutningen. 

– Oavsett vad just den här skjutningen handlar om så är det här ett problem som borde få alla varningsklockor att ringa för alla människor i samhället. För när man ger sig in på ett gym och är beredd att ta någons liv så visar det på hänsynslösheten som finns i de här miljöerna, säger han och fortsätter: 

– Människor som inte rör sig i de här miljöerna, som är där för att träna, riskerar att bli måltavlor när de är där på en lunchrast eller kanske där med sitt barn. Det är en oerhört alarmerande situation. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gymmordet i Vasastan

Mer i ämnet