Kristoffer Tamsons (M) riktar skarp kritik Foto: Lisa Liljefors/SVT

Trafikregionråd om Lugna gatans värdar: ”Det är oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera ungdomsvärdar hos Lugna gatan har inte uppfyllt kravet på straffrihet eller har lagförts för brott under sin tid som anställda av Fryshuset. Nu reagerar trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M)

– Det är ett direkt brott mot det som vi har avtalat med Lugna gatan, säger han till SVT Stockholm.

En ny internrapport från Region Stockholm innebär svidande kritik mot Lugna gatans ungdomsvärdar. Trafikförvaltningen granskade Lugna gatan-anställda mellan december 2018 och januari 2019 och det visade sig att 22 av 79 ungdomsvärdar inte har uppfyllt kravet på straffrihet eller har lagförts för brott under sin anställning.

”Rensa i leden”

– Det är oacceptabelt. Det är ett direkt brott mot det som vi har avtalat med Lugna gatan och som de har lovat att de ska ha i leverans till oss i den del av vår trygghetsarbete som de utgör, säger trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M).

Han har nu ställt krav på åtgärder av Lugna gatan för att återupprätta förtroendet.

– Rensa i leden. Se till att de levererar det de har lovat oss. Återupprätta förtroendet och vidta de åtgärder som krävs för att vi ska kunna känna tillit till dem i deras arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.