Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: Privat/TT

Två personer begärs häktade för inbladning i mordet på Mikael i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

De två unga män som i helgen anhölls misstänkta för inblandning i mordet på 39-årige Mikael har nu begärts häktade, meddelar Åklagarmyndigheten. De är misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Det var i helgen som de två personerna, i övre tonåren, anhölls.

– De är på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndighetens presstjänst till TT på lördagen.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Under måndagseftermiddagen begärdes de häktade av åklagare, på samma misstankar.

Polisen förtegen

Polisen har varit förtegna om gripandena.

– Det här är personer som har frihetsberövats i dag. Något mer än så kan jag inte säga om omständigheterna kring vare sig hur vi har hittat fram till de här personerna, när eller var de greps, sa polisens presstalesperson Daniel Wikdahl i lördags.

Konfronterade ungdomsgäng

39-årige Mikael var på väg till simhallen i Skärholmen tillsammans med sin tolvåriga son den 10 april. I en gångtunnel ska han ha konfronterat ett ungdomsgäng – och blev då skjuten till döds.

Anhöriga och grannar har sedan dess samlats i området för att visa sin sorg och upprördhet över våldsutvecklingen. Flera politiker har också besökt Skärholmen. Under lördagen hölls en minnesstund för Mikael.

Flera skjutningar i Skärholmen

Skärholmen har drabbats av flera skjutningar under den senaste tiden. Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds, och den 13 mars blev en man i 25-årsåldern skadad.

Onsdagens mord var den elfte dödsskjutningen i Sverige i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet