Foto: Henrik Montgomery/TT

Två anhållna för handgranaten som dödade en man i Vårby gård

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits misstänkta för att ligga bakom händelsen i Vårby gård i början av januari då en man dog efter att en handgranat exploderat. De två männen misstänks för bland annat grovt vållande till annans död.

Mannen i 60-årsåldern dog efter att ha plockat upp en handgranat han hittat på marken utanför tunnelbanestationen vid Vårby gård. Nu har två 18-åriga män anhållits. De är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

– De anhölls i sin frånvaro i går eftermiddag, gripandet av de två männen gick lugnt till. Förhör med männen har hållits och ytterligare förhör kommer att hållas, säger åklagare Ida Arnell på polisens hemsida.

Männen greps i sina bostäder i Stockholmsområdet och är misstänkta för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse, vilket Metro var först med att berätta.

Förutom den 60-årige man som dödades, skadades även en kvinna i 45-årsåldern.

Natten innan handgranaten exploderade var det en skottlossning i området och polisen har tidigare berättat att man utreder om det finns ett samband mellan de två händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.