• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Helgens kontroller visade på goda avstånd mellan besökare på Malmös restauranger och serveringar. Foto: TT

Flera krogar klarade inte coronakraven i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under första maj-helgen fortsatte miljöförvaltningens inspektioner av trängseln i Stockholms krogliv. En nyöppnad pub i centrala Stockholm visade sig ha sådana brister att Smittskydd Stockholm beslutade om stängning.

Under lördagen fortsatte kontrollerna av trängsel på Stockholms restauranger och kaféer. Inspektionerna genomfördes i Hägersten, city och på Södermalm.

Av 19 inspektioner under lördagen hade fyra brister som måste åtgärdas, och två av dem anmäldes till Smittskydd Stockholm – som är de som beslutar om eventuell stängning.

Region Stockholm meddelar nu SVT Nyheter Stockholm att en av dem tvingas stänga med omedelbar verkan. Puben öppnades så sent som i fjol och ligger på Norrmalm.

Flera stängningar senaste helgerna

Sedan den 25 mars har Stockholms stads miljöförvaltning totalt inspekterat 357 krogar varav 84 av dessa hade avvikelser. Efter Valborgsmässoafton tvingades två krogar på Södermalm att stänga och förra helgen stängdes totalt sex krogar i Stockholm och Södertälje, efter beslut från smittskyddsenheten. Dessa sex krogar har nu öppnat igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet