Två krogar i centrala Stockholm stängs efter beslut av regionens smittskyddsenhet. Foto: Janerik Henriksson/TT

Ytterligare två krogar i Stockholm stängs efter coronakontroll

Uppdaterad
Publicerad

Krogar fortsätter att straffas för bristande arbete med att förhindra smittspridning. Ytterligare två krogar i Stockholm stängs nu efter kontroller under valborgsmässoafton.

Två krogar i centrala Stockholm stängs efter beslut av regionens smittskyddsenhet. Det gäller Babylon på Götgatan och Ho's Kina på Hornsgatan, båda på Södermalm.

– I båda fallen handlar det om trängsel och i ett fall handlar det också om stående servering, säger Per Follin, chef för Smittskydd Stockholm.

Förra helgen stängdes totalt sex krogar i Stockholm och Södertälje, efter beslut från smittskyddsenheten. Samtliga har nu öppnats igen.

Kontrollerna fortsätter

Under helgen fortsätter kontrollerna i huvudstaden, och då inte enbart i centrala stadsdelar som tidigare.

– Vi kommer att vara i ytterstadsområdena under helgen, säger Kristine Fornander, tillförordnad avdelningschef på miljöförvaltningen i Stockholm.

Tidigare på dagen kom beskedet att även en krog i Göteborg stängs efter kontroller.

I slutet av mars presenterade Folkhälsomyndigheten nya, tillfälliga regler för restauranger, barer och kaféer i hela landet. Målet är att minska spridningen av coronaviruset.

  • Trängsel ska inte förekomma.
  • Besökarna ska äta och dricka sittande vid bord och personalen ska bära ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge det inte leder till trängsel eller köer.
  • Avstånd ska hållas mellan bord och mellan människor i kö.
  • Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet