Foto: Pontus Lundahl/TT

Två medarbetare dog i hissolyckan i Sundbyberg – företaget går i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Ett bolag vars personal arbetade på byggarbetsplatsen i Sundbyberg, där en bygghiss i december rasade och fem dog, går i konkurs, rapporterar Byggnadsarbetaren. Två av företagets medarbetare var bland de som dog.

Bolaget Rosell Prefab AB ska ha haft drygt tio personer på arbetsplatsen, antingen som direkt anställda eller som underentreprenör.

Av de fem som dog i hissolyckan i Sundbyberg arbetade två för företaget, bland annat 26-årige Anton Runsvik från Matfors.

Hissolyckan i Sundbyberg

Sedan olyckan har majoriteten av de anställda som arbetade på platsen inte velat återvända.

– Det är tio personer som såklart inte kan jobba efter en olycka. Det läget köper vi såklart. De är hemma och måste ju få betalt, samtidigt utförs inga jobb så vi på firman får inget betalt. Så illa kan det gå, säger Henrik Spinnars, delägare och produktionschef på Rosell Prefab AB, till Byggnadsarbetaren.

Totalt berörs elva anställda av konkursen, enligt konkursförvaltaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem personer dog i tragiska hissolyckan i Sundbyberg – se en sammanfattning på händelsen. Foto: Magnus Lejhall/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hissolyckan i Sundbyberg

Mer i ämnet