Ulla räddades från branden via balkongen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på onsdagen började det brinna på Portugals ambassad vid Karlaplan, men i fastigheten finns också flera lägenheter. En av de boende, Ulla Wegenius, var tvungen att räddas via sin balkong.

Ulla Wegenius bor i det branddrabbade huset, hennes dag blev dramatisk. Hon fick plockas ner från balkongen i räddningstjänstens skylift.

– Jag tittade ut i trapphuset och såg rök och förstod att det inte var bra, så jag gick ut på balkongen och fick hjälp av brandmännen, säger Ulla Wegenius.

Ambassadbrand vid Karlaplan

Två brandmän åkte upp i en skylift till balkongen Ulla stod på. Hon var tvungen att klättra upp på en stol på balkongen för att komma in i skyliftens korg, allt medan röken virvlade runt dem.

Det var minst en person till som räddades från en balkong, en man på översta våningen.

Branden startade inne på Portugals ambassad, som ligger i en fastighet vid Karlaplan på Östermalm. Det var en stor räddningsinsats och flera personer är skadade. Polisen söker nu en person misstänkt för branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ambassadbrand vid Karlaplan

Mer i ämnet