Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd Foto: TT/Magnus Selander

Ullberg: Stoppa inflyttning tills problemen är lösta

Publicerad

Under hösten har Nya Karolinska sjukhuset, NKS, kantats av it-problem som orsakat två stabslägen. Nu kräver oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) totaltstopp för all inflyttning tills man kan garantera att it-systemet är patientsäkert. 

– Jag kräver stopp för vidare inflytt av verksamheter tills NKS tekniska problem är helt lösta och vi kan få betryggande svar att övrig vård i länet verkligen klarar belastningen det innebär för dem att NKS öppnar och ska ta emot så få patienter, födande och akut sjuka, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) till SVT Nyheter Stockholm.

Kräver möte med styrande politiker

Erika Ullberg (S) har även tidigare krävt att ansvarigt finanslandstingrdå Irene Svenonius (M) kallar till möte om NKS. Oppositionen menar att finanslandstingrådet istället skjuter ansvaret på Karolinskas ledning och sjukhusdirektören Melvin Samsom.

– Moderata finanslandstingsrådet Irene Svenonius har det högsta ansvaret för prestigebygget NKS, och det är dags att hon axlar det. Hon måste tillsätta en extern utredning om konsultkostnaderna och kalla in till ett möte i landstingsstyrelsen eller dess utskott så att vi kan få besked om de tekniska problemen, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Nya Karolinska

Mer i ämnet