• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Dahling har jobbat för Lugna gatan i tre år. Foto: Oscar Brusén/SVT

Ungdomsvärd för Lugna gatan: ”Chockerande beslut”

Publicerad

I morse vaknade ungdomsvärden Anders Dahling upp till ett sms där han läser att SL avbrutit sitt samarbete med Lugna gatan där han jobbat de senaste tre åren. Anledningen är att anställda ska ha kopplingar till kriminalitet, och samarbetet med Fryshusets ungdomsvärdar avslutas efter rekommendationer från polisen.
– Det är ett chockerande beslut från SL. Att helt plötsligt sätta 50-60 personer på gatan egentligen, säger han.

Anders Dahling menar att det tidigare funnits personer med kopplingar till kriminalitet inom Lugna gatan men att de nyligen fått sparken.

– Det har absolut funnits människor som har jobbat för Lugna gatan som har haft kopplingar men för åtta månader plockades jättemånga bort, personer som eventuellt hade kopplingar eller som hade begått brott. Efter det så finns det ingen som har det, säger han.

Sedan dess har han själv fått göra drogtester flera gånger.

– Sedan revisionen gjordes så har vi gjort kontinuerliga drogtester, fått lämna in nya papper på belastningsregister, så kontrollerna har gjorts, jag vet inte vad som är nytt från polisen som gjort att SL tagit det här beslutet, säger Anders Dahling.

Fryshuset kommenterar inte SL:s beslut

Fryshuset har valt att inte kommentera beslutet men skriver på sin hemsida att Lugna gatan beslutat att tillsätta en egen utredning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer