Foto: Arash Mokhtari

Vittne om knivdådet på skolan i Enskede: ”Jag skrek rakt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer som SVT har pratat med på skolan säger att gärningsmannen, som misstänks för att ha huggit ihjäl en 17-årig skolkamrat på en skola i Enskede, tidigare varit inblandad i flera bråk på skolan.

Ett vittne säger att hon hade ögonkontakt med offret när knivattacken inträffade.

– Jag såg när han satt där, vi tittade på varandra. Sedan ser jag hur någon kommer bakifrån. Jag såg hur han höll något innanför jackan och från ingenstans börjar han hugga honom i ryggen, säger vittnet till SVT Nyheter.

Gärningsmannen beskrivs som aggressiv

Vittnet säger att hon skrek rakt ut och att en äldre lärare kom och försökte rycka bort gärningsmannen. Flera personer kommer till platsen men gärningsmannen ska ha sprungit därifrån.

Gärningsmannen beskrivs som aggressiv av elever på skolan.

Elever vittnar om hur gärningsmannen för ett par veckor sedan varit inblandad i ett stort bråk i matsalen, att han ska ha slagit sönder en annan elevs näsa och att han burit kniv vid tidigare tillfällen. Elever menar att skolan inte har tagit detta på allvar.

SVT Nyheter söker skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdåd på skola i Enskede

Mer i ämnet