Totalt greps tio personer i ett stort tillslag den 10 oktober, fyra häktades men nu sitter ingen längre frihetsberövad. Foto: Utryckning Uppsala

Alla mordmisstänkta släppta

Uppdaterad
Publicerad
Det sitter inte längre någon häktad för mordet i Boländerna. Polisutredningen mot de fyra personer som tidigare suttit häktade har lagts ned.

Tidigare i veckan försattes en man på fri fot, och nu har alltså alla misstänkta släppts, vilket UNT var först att rapportera om.

– Vi kommer inte vidare i utredningen, de här brotten som begås i gängmiljö är svårutredda. De inblandade pratar inte med polisen, säger åklagare Anne Sjöblom.

Hon konstaterar att bevisningen räckte för häktning, men inte till ett åtal.

– Tyvärr ser det ut så här i hela landet just nu, vi har många skjutningar som är ouppklarade. Men det är såklart inte bra, säger Anne Sjöblom.

Utredningen fortsätter

Polisens utredning om mordet i Boländerna den 1 april fortsätter nu, men utan misstänkta.

Vad krävs för att få någon åtalad för brottet?

– Jag kan inte säga det exakt, men just nu nådde vi inte ända fram, säger Anne Sjöblom.

Alla tio som greps i den stora insatsen den 10 oktober, i både Uppsala och Stockholm, är nu helt avförda från utredningen. Totalt häktades fyra misstänkta för två veckor sedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet