Varning för starka bilder: Misshandeln fångades av bussens övervakningskameror. Foto: Polisen

Pojke åtalas efter attacken mot busschauffören

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke åtalas för grovt våld mot tjänsteman efter att ha angripit en busschaufför med sparkar och slag på en stadsbuss i Uppsala. Händelsen skedde på 4:ans buss i oktober förra året.

36-årige busschauffören Samir Tahir blev i oktober förra året attackerad av ett gäng ungdomar under sitt arbetspass på 4:ans stadsbuss i Uppsala.

Detta efter att han ska ha gått fram till ungdomarna som gått ombord via bakdörrarna, och bett dem att visa sina biljetter. När flera av ungdomarna gick av bussen vände sig en person mot Samir och attackerade honom med bland annat sparkar mot huvudet. Det slutade med att han fick två sprickor i ett revben och ett sår under ögat.

– Allt gick så snabbt. Jag hann knappt tänka utan försökte bara försvara mig, har Samir Tahir sagt tidigare till SVT Nyheter Uppsala.

En övervakningsfilm har hjälpt polisen i utredningen.

Nu åtalas en 16-årig pojke, hemmahörande i Södermanland, för grovt våld mot tjänsteman. Pojken har medgett att han var ombord på bussen men han förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.