Familjen vill vara anonym. Foto: SVT/Utryckning Uppsala

Småbarnsfamiljens lägenhet besköts av misstag

Uppdaterad
Publicerad

I fredags kväll inträffade en skottlossning i ett bostadsområde i Kvarngärdet i Uppsala. En lägenhet träffades av ett av skotten – som gick genom fönstret till sovrummet hos en småbarnsfamilj.

Elodie och Amélie och deras barn satt i köket och hade precis ätit middag när de hörde en smäll i barnens sovrum, som ligger i den andra änden av lägenheten.

– Efter ett tag insåg vi att det var ett skott från en pistol som gått igenom fönstret i våra barns sovrum. Det hände bara en liten stund innan de skulle gå och lägga sig, säger Elodie.

Lägenheten inte måltavlan

I nuläget arbetar polisen utifrån teorin att lägenheten inte var måltavlan för skjutningen. Istället ska måltavlan ha varit en person som senare uppsökte vård på ett sjukhus utanför Uppsala.

– Det är den tesen som vi preliminärt utgår ifrån just nu, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

”Hade kunnat förlora ett barn”

Familjen har bott i Uppsala i drygt sju år. Med tanke på den senaste tidens många skjutningar i staden tycker Elodie och Amélie att det är viktigt att berätta om händelsen.

– Vi är en helt vanlig familj. Det här hade kunnat drabba vem som helst. Samtidigt funderar vi också på vad polisen och kommunen egentligen gör för att lösa problemen. Vi hade kunnat förlora ett barn, säger de.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

I klippet ovan kan du höra familjen berätta om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.