”Vi har inget annat val, vi måste vända den här utvecklingen”, säger Erik Pelling (S)

Kommunalrådet om skjutningarna: ”Det är ett bakslag”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Erik Pelling (S) erkänner att skjutningarna i Uppsala är ett bakslag för partiets politik. Trots olika insatser på flera håll och nivåer så går utvecklingen åt fel håll.

Ni har haft makten i fem år, och hittills i år har det skett 28 skjutningar i Uppsala – hur stort bakslag är det här för er politik?

– Det är ett bakslag, men det finns ingen annan väg än att fortsätta kämpa mot nyrekrytering till de kriminella gängen, se till att vi avlastar polisen med ordningsvakter och satsa hårt på skolan, säger Erik Pelling (S).

Pelling är också inne på att Uppsala behöver få hjälp utifrån med att få bukt med skjutningarna.

– Jag ser gärna att Operation Rimfrost kommer till Uppsala. Vi ska inte ha någon stadsdel som benämns som ett särskilt utsatt område, säger han.

”Bred front”

Och när det gäller synen på Rimfrost är Socialdemokraterna och Moderaterna överens.

– Vi ser gärna att vi får hit en nationell polissatsning likt den vi sett i Malmö. Det behövs en bred front för att kunna fokusera på att hålla borta gängen i alla olika områden samtidigt. De här farliga människorna måste bort från gatorna, säger Fredrik Ahlstedt (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett uttalande.

Hör mer om vad Erik Pelling (S) vill göra åt skjutningarna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.