Vid 23-tiden på söndagskvällen påträffade polisen två skjutna män i Stenhagen i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

En död efter skottlossning i Uppsala – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två män påträffades skjutna i Stenhagen, väster om Uppsala, under söndagskvällen. Under natten har en av männen avlidit till följd av sina skador. Den andra mannen är fortfarande allvarligt skadad men hans skador ska inte vara livshotande.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen 23.31.

– Männen hittades utomhus, säger polisens vakthavande befäl Torsten Hemlin till SVT.

Männen är i 20- respektive 25-årsåldern och befann sig i en bil när de blev beskjutna, enligt polisen.

Platsen avspärrad

Under natten har polisen haft flera patruller i området.

– Vi arbetar vidare med ärendet och det råder förundersökningssekretess, så det är allt jag kan säga, säger Torsten Hemlin.

Polisen har hållit förhör och haft tekniker på plats under natten. Flera patruller har också funnits på plats under natten för att söka efter gärningsman, men vid sjutiden på måndagsmorgonen var ännu ingen gripen.

Tittar på samband

I fredags besköts en lägenhet i Uppsala, och under natten mot måndagen knivhöggs även en man i 30-årsåldern. Polisen hade under tidig morgon inga indikationer på om det skulle finnas ett samband mellan de olika händelserna, men utreder om så är fallet.

– Självklart tittar vi på det, både under dagen och framöver, säger Tobias Ahlén, polisens presstalesperson.

Kopplingar till Operation Rimfrost

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att de satt ihop en utredningsorganisation som kommer arbeta med händelsen framöver.

Polisen menar att händelsen har kopplingar till den nationella särskilda händelsen Rimfrost, den insats som polisen startade tidigare i höstas som är riktad mot organiserad brottslighet.

”Rimfrost stab kommer att ha ett extrainsatt möte under dagen med anledningen av händelsen i Stenhagen”, skriver polisen på sin hemsida.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet