Birgitta Pettersson, utbildningsdirektör i Uppsala kommun. Foto: SVT

Därför föll valet på Luthagenskolorna

Uppdaterad
Publicerad

Både Tiundaskolan och Sverkerskolan står med tomma lokaler. Det är huvudanledingen till att Gottsundaeleverna flyttar hit. Ett tag fanns också Bolandsskolan med i diskussionerna.

– Jag är glad för det arbete som gjorts på några dagar; att hitta en lösning på en skolverksamhet som kan börja nästa vecka, säger utbildningsdirektören Birgitta Pettersson.

– Det har varit viktigt att hålla ihop skolan så långt det är möjligt. Både årskullar och klasser vill vi hålla samman, fortsätter hon.

Tiundaskolan och Sverkerskolan (Götgatan) ligger på gångavstånd från varandra, vilket innebär relativt korta avstånd för den årskurs som rullande kommer att befinna sig på Tiundaskolan.

– Tre årskurser kan vara samtidigt på Sverkerskolan. En är hela tiden på Tiundaskolan.

Varför var det här det bästa alternativet?

– Det finns tomma lokaler och det finns redan skolor här.

Eleverna kommer att ha idrotten i Gottsunda. I ett andra steg finns tankar på att bygga moduler i Gottsunda där det ska gå att bedriva skolverksamhet.

Fanns det några fler alternativ till Tiundaskolan och Sverkerskolan?

– Bolandsskolan var ett alternativ, men där planerar arbetsmarknadsförvaltningen att flytta in vuxenutbildning nästa år.

Vad blir de stora svårigheterna?

– Jag ser egentligen inga svårigheter just nu.

Vad är viktigast att  hålla fokus på nu?

– Att lärarna får landa, planera sin undervisning och ta emot eleverna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet