Foto: Pontus Stark/SVT

Detta har hänt: Tonåringar misstänkta för mord i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i Enköpings kommun. Åklagaren misstänker att han har mördats och fyra tonåringar och en ung man sitter häktade misstänkta för dådet.

Här sammanfattar vi vad som hänt i fallet hittills.

  • Den 24 mars försvinner en man. Polisen behandlar det först som ett försvinnande, och därefter människorov.
  • Den 1 april hittas den 26-åriga mannen död i ett friluftsområde i Hjälstaviken i Enköpings kommun.
  • En vecka senare efterlyses tre tonårspojkar och en tonårsflicka som sedan grips misstänkta för mord. De har nu häktats.
  • Den 22 april anhålls ytterligare en tonårsflicka misstänkt för grovt övergrepp i rättssak. Enligt åklagaren eftersom hon ska ha utsatt unga vittnen för våld för att få dem att ändra sina vittnesmål. Tingsrätten avslog häktningsyrkandet men åklagarens misstankar kvarstod fram till den 10 maj då förundersökningen med rubriceringen skyddande av brottsling lades ned.
  • Den 29 april grips en man över 18 år på Arlanda när han anländer till Sverige. Mannen har varit efterlyst sedan sista mars, misstänkt för mord, och häktades 2 maj misstänkt för mord.
  • I slutet av maj framkommer att flera tonårspojkar misstänks ha tagit emot och tvättat pengar som tagits från den nu döda mannen efter att han utsatts för brott.
  • Utredningen omgärdas av stark sekretess och beskrivs av åklagaren som väldigt ovanlig eftersom det handlar om fyra unga och för polisen okända personer, som inte har koppling till någon gängmiljö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hjälstaviken

Mer i ämnet