Foto: PEAB

Enköpingsborna ska få tycka till om storbygget

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna har nu sagt ja till planerna på att bygga om tomten där gamla Statt låg till höghusområde. Men nu är förslaget ute på remiss – hos medborgarna.

I slutet av december stod det klart vad tomten där Enköpings gamla stadshotell stod ska bli av. Ett tiovåningshus med affärsverksamhet i botten. Under måndagen denna vecka sa politikern ja till förslaget, något som innebär att byggstart är nära. Det rapporterar Enköpings-Posten.

Tio våningar högt

Men än så länge är allting inte klart för att sätta spaden i marken. Detaljplanen som tagits fram för tomten ska nu skickas ut på ett så kallat samråd där medborgarna får säga sitt. Tanken är att huset ska innehålla uppemot 48 lägenheter och butiksyta med uppemot 590 kvadratmeter.

– Det här är ett förslag för hur man skulle kunna bebygga Stattomten som vi nu skickar ut på samråd till Enköpingsborna där de får säga sitt, säger kommunalrådet Anders Wikman (NE), ordförande i plex-utskottet, till Enköpings-Posten.

Omdiskuterad plats

Gropen har under en längre tid varit kraftigt omdiskuterad, då Enköpingsborna menat att kommunen inte nyttjat den mark tillräckligt då den länge nu stått obrukad. Samtidigt som röster tidigare vädrats om att hotellet borde fått stå kvar.

Efter det så kallade samrådet kommer kommunfullmäktige ta beslut i frågan i maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stadshotellet i Enköping

Mer i ämnet