Mannens kropp hittades i ett friluftsområde den 1 april. Foto: Pontus Stark/SVT

Femte person anhållen för misstänkta mordet i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Under tidiga lördagskvällen grep polisen en man på Arlanda när denne anlände till Sverige. Mannen anhölls senare och blev därmed den femte att misstänkas för det uppmärksammade misstänkta mordet i Enköping, där en man hittades död ute i ett naturområde.

Under tidiga lördagskvällen grep polisen en man på Arlanda när denne anlände till Sverige. Mannen anhölls senare och blev därmed den femte att misstänkas för det uppmärksammade mordet i Enköping.

Det var vid 17-tiden på lördagen som Arlandapolisen kunde gripa en man misstänkt för att i slutet av mars ha mördat en annan man i ett naturreservat utanför Enköping.

Mordet i Hjälstaviken

Han var sedan början av april anhållen i sin frånvaro och därmed efterlyst.

Åklagare Moa Blomqvist kallar gripandet ”mycket viktigt” för utredningen.

– Han greps när han anlände till Sverige. Det är en man som är över 18 år, vilken roll han haft är för tidigt att uttala sig om, säger hon till SVT Uppsala.
Sedan tidigare sitter fyra tonåringar, tre pojkar och en flicka, häktade misstänkta för mord.

Den nu anhållne mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hjälstaviken

Mer i ämnet