Foto: SVT/Niklas Gedda

Förhör med Åsa Waldau i Knutbyrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Fortsatt rättegång och fortsatta stängda dörrar. Under måndagen var det dags för förhör med en av de huvudåtalade i Knutbymålet – Åsa Waldau.

Under förmiddagen fick rätten ta del av en lång bakgrund kring den åtalade Åsa Waldaus person och hur det kom sig att hon blev en ledargestalt i den så kallade Knutbyförsamlingen – och hur hon fick epitetet ”Kristi brud”. Senare under dagen förhördes hon kring de punkter hon står åtalad för, bland annat misshandel.

– Hon har medgivit visst fysiskt våld men inte precis det jag åtalat henne för och inte i den omfattningen. Hon erkänner sådant av karaktären örfilar, knuffar och tryckt upp mot en vägg, säger Liselott Herschend, åklagare.

Knutbyrättegången

”Gott bevisläge”

Målsägarbiträdet Martin Sjökvist företräder en av de som ska ha utsatts för Waldaus våld. Och han hoppas att hon fälls.

– Bevisläget är gott. Och hon har redan gjort vissa medgivanden i de fall där min klient är inblandad. Nu hoppas jag att vi får chansen att ställa frågor också när förhören fortsätter, säger han.

Knutbyrättegången pågår till den 4 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knutbyrättegången

Mer i ämnet