Fritidsgården och kyrkan i Björklinge öppnar upp för omhändertagande av sörjande under lördagseftermiddagen. Foto: SVT/Tommy Bergman

Fritidsgården och kyrkan håller extra öppet

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsgården och kyrkan i Björklinge kommer att hålla extra öppet under lördagen efter ett en tonårspojke dödats av en annan pojke under fredagskvällen.

– Det är hemsk, det som har hänt. Han var så ung, säger en tonåring som var nära vän med den dödade.

Under ett bråk på fredagskvällen dödades en tonårspojke av en annan tonårspojke i Björklinge. Kommunens krisberedskapsgrupp kallades in för att erbjuda stöd.

– Vi hade två personer från ungdomsjouren som åkte ut för att möta ledsna och chockade personer redan i natt, berättar Maria Stenberg, kommunikatör på Uppsala kommun.

Björklingedådet

Under lördagen kommer fritidsgården att hålla extra öppet från klockan tolv, och kyrkan kommer hålla öppet mellan klockan 15 och 21.

– Ungdomsjouren kommer att ha tre extra personer på plats på fritidsgården och det kommer även att finnas personal från socialjouren där för dem som vill prata med någon, säger Maria Stenberg.

”Han var så ung”

Utanför fritidsgården i Björklinge hade ungdomar samlats inför att den skulle öppna klockan 12.

– Det är hemskt, det som har hänt. Han var så ung. Båda två var unga, både han som gjorde det och han som dog. Han har så oerhört många vänner här i Björklinge som är ledsna och som sörjer honom tillsammans med hans familj, säger en tonåring som var nära vän med den dödade.

Skolorna drar i gång sina krisgrupper

Kommunen har varit i kontakt med skolorna där de inblandade går.

– Vi har pratat med rektorerna som kommer dra i gång krisberedskapsgrupperna på skolorna när de drar i gång på måndag, säger Maria Stenberg, kommunikatör på Uppsala kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Björklingedådet

Mer i ämnet