Polisen anträffade fordonet på Danmarksgatan i Uppsala. Bilen var stulen och falskt registrerad med tyska registreringsskyltar. Foto: Utryckning Uppsala

Stulen Porsche kan ha koppling till skjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen hittade polisen en svart Porsche Cayenne på Danmarksgatan i Uppsala. Polisen misstänker att bilen har varit på brottsplatsen där en man sköts ihjäl under lördagskvällen och vädjar till allmänheten om tips.

Klockan 19.45 anträffade polisen fordonet på Danmarksgatan i Uppsala. Det visade sig att bilen var stulen och falskt registrerad med tyska registreringsskyltar.

– Vi misstänker att bilen har varit på brottsplatsen och körts omkring i området. Vi är därför mycket angelägna om tips från allmänheten, säger Christer Nordström, polisens presstalesman.

Dödsskjutning i Uppsala

– Har man sett bilen ska man ringa oss på 114 14. Vi vill veta tid, plats och eventuella personer både i eller utanför det aktuella fordonet.

Det var under lördagskvällen som en man i 40-årsåldern sköts med flera skott utanför en restaurang i Boländerna. Han avled senare på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet