Enligt en poliskälla är det troligt att skottlossningen i natt handlade om konflikter mellan kriminella gäng. Foto: Utryckning Uppsala

Gängkonflikt trolig orsak till skottlossning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Skjutningarna i Gottsunda och Gränby handlar med stort sannolikhet om uppgörelser mellan kriminella gäng. Det uppger en poliskälla för SVT Uppsala.

Det finns pågående konflikter mellan kriminella grupperingar i Gottsunda och Gränby. Som SVT tidigare rapporterat så har flera kriminella under förra året flyttat från Gottsunda till Gränby.

En skottlossning på Kvarngärdet för ett år sedan ska till exempel ha handlat om en konflikt mellan dessa grupperingar, enligt tidigare uppgifter till SVT. En tongivande person i en Gottsundagruppering ska ha ”bytt sida” till ett gäng i Gränby och det ska bland annat ha orsakat skottlossning.

Skjutningarna i Uppsala 2019

En källa uppger för SVT att polisen arbetar utifrån teorin att det senaste dygnets skottlossningar har att göra med gängkonflikterna.

– Det ligger nära tillhands att tro det, enligt poliskällan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet