Gropen kan snart vara ett minne blott

Uppdaterad
Publicerad

Enligt kommunstyrelsen kan det i vår tas beslut i byggfrågan på stadshotellets gamla tomt. Därmed kan årtusendets snackis i Enköping snart läggas till handlingarna.

År 2000 köpte Peab stadshotellet ur ett konkursbo. Tio år senare börjad rivningsarbetet. Och ytterligare sex år senare kan kanske ett nytt bygge anläggas på ”Stattomten” i Enköping.

– Vi har ett stort stöd i att få bort gropen, säger kommunalrådet Anders Wikman (Nystart Enköping).

Peab har planer på att bygga ett tiovåningshus på platsen, men innan de kan bygga ett sådant högt hus behöver detaljplanen ändras. Nu har den varit på samråd och i samband med det bjuder också kommunledningen in till medborgardialog om bygget.

Fortfarande väg att gå

När det slutgiltiga förslaget är framtaget väntas kommunfullmäktige ta beslut i frågan i maj. Om en ändring i detaljplanen tillåts så behöver dessutom arkeologiska utgrävningar genomföras, innan Peab kan bygga sina planerade bostäder. Och flera enköpingsbor tror att historien håller i sig ett tag till.

– Det tar nog ett par år, säger Jonas Enlund.

– Jag är tveksam. Men vi får se, säger Marie Ejdelid.

– De har ”tagit tag i det här” i tjugo år och resultatet ser vi framför oss, säger Lennart Johannesson och pekar ut mot gropen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stadshotellet i Enköping

Mer i ämnet