Här är årets mest lästa artiklar hos SVT Uppsala Foto: Norska meteornätverket/TT

Här är årets mest lästa artiklar

Uppdaterad
Publicerad

Nyhetsåret 2020 har till stor del handlat om corona. Men det finns även andra nyheter som har engagerat SVT Uppsalas läsare. Här är årets mest lästa artiklar.

1. Här brinner rymdstenen upp över Sverige

Ett kraftigt ljussken syntes över stora delar av Sverige. Norska meteornätverket lyckades fånga boldien på film när den flög in över Sverige, vilket blev årets mest lästa artikel om man exkluderar direktrapporten om coronaläget i länet. Delar av stenen kan ha landat i Uppsala län – och flera personer gav sig ut för att söka efter resterna av rymdstenen. I skrivande stund utan resultat.

Läs hela artikeln här.

2. Försvunnen journalist hittad död norr om Uppsala

I början av mars rapporterade SVT om att en pakistansk journalist försvunnit i Uppsala. Senare hittades han död vid Ulva kvarn. En mordutredning inleddes men i juli meddelade åklagare att man lagt ner brottsutredningen.

Läs hela artikeln här.

3. Dragon Gates första hyresgäster väntar barn

Intresset var stort över att det välkända landmärket vid E4- Dragon Gate – började hyra ut lägenheter. Och att de första hyresgästerna väntade barn.

Läs hela artikeln här.

4. Coronalarm på Uppsalaföretag

I januari kom det första coronafallet till Sverige – då i Jönköping. I slutet av februari stängdes ett företag ner i Uppsala – då det fanns risk för coronasmitta bland personalen eftersom att en person misstänktes vara smittad. Senare bekräftades personen, som varit på affärresa i Tyskland, vara länets första bekräftade coronafall.

Läs hela artikeln här.

5. Iva fullbelagt – bara covidpatienter: ”Vi är så trötta”

Under sommaren gick smittantalet ner. Under en period hade man ingen covid-patient vid centralintensiven på Akademiska sjukhuset. Sen vände det och man började tala om en andra våg. SVT var på plats vid sjukhuset och pratade med personalen i takt med att läget blev allt mer pressat.

Läs hela artikeln här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.