I Heby har äldre personer råkat ut för att okända personer ringer och utger sig för att jobba inom hemtjänsten, fast dom inte gör det.

Kommunen varnar: Bedragare tar kontakt med äldre via telefon

Uppdaterad
Publicerad

I Heby kommun har okända ringt till äldre och utgett sig för att vara hemtjänstpersonal – vilket de inte har varit. Nu varnar hemtjänsten i Heby äldre personer som bor i kommunen.

På senare tid har personer – som inte arbetar inom hemtjänsten – ringt till äldre personer i Heby och sagt att de ska komma hem till dem och utföra någon slags tjänst.

Problemet uppdagades efter att flera personer larmat hemtjänsten i Heby kommun och berättat att de har fått samtal från någon som utger sig för att vara hemtjänstpersonal.

På Heby kommuns hemsida uppmanar hemtjänsten alla som får ett telefonsamtal som de misstänker kommer från en okänd person, att kontakta sitt hemtjänstkontor för att göra en dubbelkoll av besöket. En polisanmälan bör även göras. Uppmaningen riktar sig även till dem som inte har hemtjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.