På måndagen fick Inez Söderman Jonsson en rodnad på foten efter att hon simmat på Fyrishov. Foto: SVT

Inez fick en rodnad på foten efter simlektionen

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Söderman Jonssons dotter simmar på Fyrishov. Efter simskolan i söndags upptäckte hon att det kändes konstigt på foten, men först idag när familjen hörde om de misstänkta bakterierna på badhuset förstod de vad det var.

Efter att Inez Söderman Jonsson simmat i simskolan på Fyrishov i söndags upplevde hon att det var något konstigt med foten. På måndagen syntes en rodnad.

Efter att föräldrarna Malin och Joakim läst SVT:s artikel om de misstänkta bakterierna på Fyrishov förstod de att dottern fått utslag på grund av detta.

– Vi visste inte vad det var förrän vi läste om det här idag, så nu vet vi vad det beror på, säger Malin Jonsson.

Misstänker färg

Fyrishov misstänker att det handlar om färg som har använts vid målning av en bassäng. Bakterien som man tror att det rör sig om heter ”pseudomonas aeruginosa”. Nu utreder de vidare vad det beror på.

– Vi läste att det är sju barn som har blivit dåliga, men det måste vara fler med tanke på att vi inte är de som meddelat Fyrishov, säger Joakim Söderman.

Både Malin och Joakim önskar att de fått information tidigare från Fyrishov om de haft misstankar tidigare om bakterierna.

”Det är olyckligt”

Rodnaden på Inez fot har gått ner under onsdagskvällen jämfört med hur det såg ut tidigare i veckan och föräldrarna hoppas att det försvinner inom kort. Annars kommer de att uppsöka vård.

Inez är aktiv inom flera sporter och det är ovisst hur det blir den kommande tiden med aktiviteter.

– Nu missar hon massa träningar eftersom det belastar fötterna och det är olyckligt, säger Malin Jonsson.

Föräldrarna önskar få information från badanläggningen om hur de ska gå tillväga.

– Vi vill veta hur det blir med kommande simlektioner i bassängen. Vi vill också få reda på om de har vidtagit de åtgärder som behövs för att ta bort bakterierna så att inte fler riskerar att drabbas på nytt, säger Malin Jonsson.

Den här artikeln skrevs i mars 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.