Foto: SVT

M och KD om att Stefan Hanna utesluts: ”Samarbetet fortsätter”

Publicerad

Det var under måndagseftermiddagen som beslutet kom att Stefan Hanna skulle uteslutas från Centerpartiet. Ett beslut som inte kommer att påverka det politiska samarbetet mellan C, KD och M.

Uppsalapolitikern Stefan Hanna har under många år arbetat tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna som Centerpartist, men under måndagseftermiddagen togs beslutet om att han utesluts från Centerpartiet.

Hur ser du på att han utesluts från partiet?

– Jag har inga kommentarer på det, det handlar om interna konflikter inom Centerpartiet. Vi har ju ett samarbete, och jag utgår från att det kommer fortsätta, säger Fredrik Ahlstedt (M), kommunalråd.

Har du haft någon kontakt med Centerpartiet om det här?

– Bara kort, inga längre samtal, men det kommer vi att ha. Men vi träffar ju många andra Centerpartister i vårt samarbete så dialogen finns, säger Ahlstedt.

Kristdemokraternas kommunalråd Jonas Segersam har samma synsätt som Fredrik Ahlstedt, samarbetet mellan M, KD och C ska fortsätta.

– Vi får se hur Centerpartiet hanterar det här. Men, det jag kan säga att vi kommer att fortsätta vårt samarbete med Centerpartiet, den saken är säker, säger Jonas Segersam (KD), kommunalråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stefan Hanna utesluts

Mer i ämnet