Jonathan Oja. Foto: SVT

Kopplerihärva på väg att nystas upp – razzia mot massagesalonger

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal poliser slog igår till mot två massagesalonger i Uppsala och i Järfälla. En kvinna är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri.

Det var tidigt igår som polisen slog till mot två massagesalonger i Järfälla kommun och Uppsala. Husrannsakningar gjordes på båda salongerna och senare under dagen gjordes också husrannsakningar på olika privatadresser.

– En person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt koppleri. Orsaken till att det är grovt är att det rör sig om en stor omfattning, säger kammaråklagare Tomas Eriksson till SVT Nyheter.

Stor omfattning kan betyda att det rör sig om en hög omsättning på massagesalongerna.

Åklagaren förtegen om det blir fler gripanden

Flera personer har också hämtats in till förhör, personer som har kopplingar till utredningen. Det är inte uteslutet att fler gripanden i kopplerihärvan är på gång.

– Det får vi se, det vet vi inte just nu säger Jonathan Oja på Uppsalapolisen, som ledde tillslaget.

Enligt honom har den här polisutredningen inga samband med den tidigare kopplerihärvan 2016, då en annan kvinna dömdes till fängelse. Den koppling som finns i de parallella fallen är att det är samma åklagare som är förundersökningsledare.

– Jag vill inte gå in på hur länge vi har spanat på salongerna då det råder förundersökningssekretess, säger Tomas Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexköpshärva på massagesalonger

Mer i ämnet